Linnea Pietarila pelaa Oulaisten Huiman 05- ja 06-syntyneiden sekajoukkueessa jalkapalloa. ”Se on kiva, kun oppii uutta pallonhallinnasta”, hän kertoo. Joukkuetta valmentaa Veijo Kosunen.

 

On suositeltavaa, että lapset liikkuvat ja harrastavat mahdollisimman monipuolisesti. Omaa suosikkilajia ei pidä valita liian varhain, vaan lapsena ja nuorena on parempi kokeilla erilaisia mahdollisuuksia.

Oulaisten Piipsjärvellä asuva Linnea Pietarila on omaksunut niin laajan harrastuskirjon, että vähemmän aktiivinen hämmästyy. 11-vuotias tyttö harrastaa liikuntaa ja musiikkia sekä koiranäyttelyitä. 

 

Musiikin parista hän on löytänyt monta erilaista mielenkiinnon kohdetta. Liikunnassa lajit ovat vaihtuneet. Aikaisemmin Linnea harrasti tanssia ja ratsastusta. Jalkapallo tuli päälajiksi pari vuotta sitten.

Siinä hän pelaa Oulaisten Huiman 05- ja 06-syntyneiden sekajoukkueessa, jota valmentaa Veijo Kosunen. Kesäisin pelejä on aika usein. Talvisin joukkue harjoittelee yläkoulun salissa kahdesti viikossa. Jalkapallon lisäksi Linnea hiihtää, luistelee, pelaa tennistä ja käy uimassa. Perheen yhteinen, kiva kesäharrastus on karavaanaus


Musiikki on kiehtonut Linneaa aina. Se on sekä perittyä että opittua Sanna-äidiltä, joka laulaa kahdessa naiskuorossa, Välkkeessä ja Vox Ardensissa, ja on soittanut poikkihuilua.


Linnea aloitti Oulaisten Nuorisokuorossa kaksi vuotta sitten. Kuoro harjoittelee kaksi kertaa viikossa: maanantaisin stemmat ja perjantaisin kolme tuntia lauluharjoituksia.

Kuoroleirit ovat kerran kuukaudessa. Pari viikkoa sitten kuoro palasi Carmina Burana -kiertueelta Etelä-Suomesta. ”Se oli hieno kokemus”, Linnea sanoo.

 

Linnea lenkkeilee ja käy perheen koiran, Fidon, kanssa koiranäyttelyissä.

 

Musiikkia ja koiria


Kuoron lisäksi Linnea soittaa pianoa sekä käy laulu- ja bänditunneilla. ”Aloitin pianonsoiton jo eka luokalla ja siirryin soittamaan musiikkiopistoon kaksi vuotta sitten. Piano oli mukavin soitin ja sitä oli helppo opetella”, Linnea kertoo.

Hän pitää erityisesti joululauluista. Pianolla soitettuna oma suosikki on Joulupuu on rakennettu.


Pianotunnit musiikkiopistossa johtivat soittamaan myös bändissä, jossa on kaksi pianoa, haitari ja välillä myös harmooni. Kaikki bändiläiset myös laulavat itse. Sydänpilvikolmikko-nimistä tyttöbändiä ohjaa musiikkiopiston lehtori Hanna-Mari Ahola. Ryhmä esiintyi viimeksi Palje+ -tapahtumassa Nivalassa marraskuun lopulla. ”Saimme tuomareilta hyvät ja kannustavat arviot”, Linnea kertoo. Ryhmän esittämä laulu oli nimeltään hauska, Käki se on Suomen lempein lintu.


Musiikin saralla Linnea harrastaa myös yksinlaulua opettajanaan Saara-Maija Strandman. Linnea kuvaa laulutunteja leppoisiksi. Lapsille opetetaan yksinlaulua leikinomaisesti, ja harjoiteltavat kappaleetkin ovat lastenlauluja.


Liikunta- ja musiikkiharrastusten lisäksi Linnealla jää aikaa perheen koiralle, perhoiskoiriin kuuluvalle phalène Fidolle, jota Linnea lenkittää, leikittää ja ruokkii ahkerasti. Linnea on saanut opetusta myös näyttelykoiran esittämiseen tädiltään Sanna Pietarilalta, ja Linnea kiertääkin säännöllisesti sekä Fidon että mummon ja papan, Merja ja Vesa Pietarilan, partacollieiden kanssa koiranäyttelyissä.


Linnean viikkokalenterissa on jokaiselle arkipäivälle jokin harrastus: maanantaisin nuorisokuoron stemmat, tiistaisin piano- ja bänditunnit, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin jalkapalloa, torstaina lauluharjoitukset sekä perjantaisin jälleen nuorisokuoroa. Hän sanoo, että joskus väsyttää, mutta ei usein, koska lajit ovat sellaisia, joista hän itse pitää ja joita on kiva harrastaa.

Tommi-isä huomauttaa, että joskus pitää viikonloput rauhoittaa kokonaan levolle, jotta viikolla jaksaisi käydä koulua ja kulkea harrastuksissa.
Toisaalta harrastukset myös antavat paljon henkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia voimavaroja.

Esimerkiksi jalkapallon parista Linnea kertoo saaneensa heti monta aivan uutta kaveria. Myös pikkuveli, kahdeksanvuotias Viljami harrastaa ahkerasti. Hänen lajinsa ovat jääkiekko ja jalkapallo.

 

Linnea Pietarila pelaa Oulaisten Huiman 05- ja 06-syntyneiden sekajoukkueessa jalkapalloa. ”Se on kiva, kun oppii uutta pallonhallinnasta”, hän kertoo. Joukkuetta valmentaa Veijo Kosunen. Jalkapallon lisäksi Linnea harrastaa monipuolisesti musiikkia.

Linnea lenkkeilee ja käy perheen koiran, Fidon, kanssa koiranäyttelyissä. Fido on puolitoistavuotias perhoskoira phalène.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot