Laulaja Hanna-Maria Laurila on syntyisin Oulaisista.

 

 

Oulaisten kirkossa 30. marraskuuta järjestettävän joulukonsertin taustalla ovat pääosin oulaistelais- ja kalajokistaustaiset muusikot. Hyvän tahdon joulutervehdyksen tavoitteena on kerätä varoja hyvään tarkoitukseen.

Kalajoella ideoitu ja siellä viime vuonna toteutettu Joulutervehdys-konsertti sai erittäin myönteisen vastaanoton. Tapahtuman tuottajan Antti Roslanderin mukaan konserttia on toivottu Oulaisiin. ”Meillä on sinne toimiva yhteys soittajien ja laulajien kautta, joten Oulainen on luonteva suunta konsertin pitopaikaksi”, Oulaisissa itsekin syntynyt Roslander perustelee.


Keväällä oli suunnitteilla konsertin vieminen Ylivieskan kirkkoon, mutta kirkon palon takia noista suunnitelmista oli luovuttava. Laulajista Hanna-Maria Laurila on syntyisin Oulaisista ja Anu Mattila asuu Oulaisissa. Hän on syntynyt Kalajoella.

Orkesterin basisti Ismo Irva on syntynyt Oulaisissa ja huilisti Lotta Hirvilammi on Oulaisten kirkkoherran Matti Hirvilammen tytär. ”Oulaisista oli tarkoitus ottaa enemmänkin laulajia mukaan, mutta aikataulut estivät suurisuuntaisimmat suunnitelmat.” Roslander lupaileekin ensi vuodelle kovempaa kattausta Oulaisiin.


Kaksi vuotta sitten nopealla aikataululla tehty video kasvoi vuodessa Kalajoen kirkossa järjestetyksi konsertiksi, jonka keskeiseksi tavoitteeksi asetettiin rahan kerääminen hyvään tarkoitukseen. Video tehtiin Youtubeen, jossa se on kerännyt runsaasti katselukertoja. Video on tuottanut noin 6 400 euroa Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) paikallisille yhdistyksille.


”Kirkon viime vuonna täyttänyt yleisö puolestaan vahvisti, että Joulutervehdys-konsertille on selkeä tarve.

Adventin alku on sille hyvä ajankohta. Tänä vuonna konsertti järjestetään Kalajoen kirkossa 29. marraskuuta ja Oulaisissa siis seuraavana päivänä, eli 30. marraskuuta”, Roslander kertoo.Joulutervehdyksen järjestämistä kirkossa voi seurakunnan kannalta perustella silläkin, että yleisön joukossa on myös heitä, jotka istuvat harvemmin kirkon penkissä. Kysehän on siten tavallaan sisälähetystyöstä.


Lipun hinta on haluttu pitää kohtuullisena eli 15 eurona. Roslanderin mielestä konsertista kannattaa tehdä jokavuotinen perinne. Sekään ei ole poissuljettu vaihtoehto, että Joulutervehdys laajenisi vielä muihinkin lähiseurakuntien kirkkoihin.

 

 

Keräyskohteet


Lämminhenkinen ja laadukas konsertti tuo jouluista mieltä kuulijoilleen, mutta sen keskeisenä tavoitteena on juuri kerätä varoja hyvään tarkoitukseen.

Viime vuonna avustuskohteina olivat jälleen MLL:n paikalliset yhdistykset, jotka saivat 7 500 euroa. Tuo raha jaettiin Kalajoen kaupungin lapsille ja lapsiperheille. Kuluvana vuonna Kalajoella avustuskohde on seurakunnan diakoniatyö ja Oulaisissa seurakunnan nuoriso- ja musiikkityö.


Konsertin esiintyjät eli laulajat ja soittajat tulevat pääosin Oulaisista ja Kalajoelta. Heidän juurensa ovat noissa kaupungeissa, mutta osa on muuttanut työn perässä toiselle paikkakunnalle. ”Hekin haluavat tulla esiintymään, jos se vain on heidän työnsä puolesta mahdollista.

Suurin osa esiintyjistä on musiikin ammattilaisia. He tulevat mukaan talkooperiaatteella, ja tapahtuma rakentuu muutenkin talkootyön varaan”, Roslander mainitsee.


Oulaisten konsertissa kuullaan 17 kappaletta. Kalajoella kappaleita on saman verran. Laura Mäkitalo , Timo Marttala ja Anu Mattila ovat uusia laulajia. Rautiolaissyntyinen mezzosopraano Mäkitalo valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta huhtikuussa.

Kalajokinen Marttala on tullut enemmän tunnetuksi hevilaulajana. Hän oli mukana jo Joulutervehdys-videolla. Anu Mattila on oulaistelainen sopraano. Hän on syntynyt Kalajoella. Hanna-Maria Laurilan juuret ovat Oulaisissa. Muut laulajat ovat videolta ja ensimmäisestä konsertista tutut Anne Vihelä, Noora Östberg, Janne Hietala ja Tuomas Junnikkala. Roslanderin mukaan jouluisen ohjelmiston määrittelevät laulajat.

He valitsevat kappaleet. Sovituksista vastaavat Roslander ja Ville Palin.

 

Orkesterin kokoonpano

Ismo Irva, basso
Niko Niemelä, rummut
Tomi Hakola,
perkussiot ja patarummut
Jukka Kääntä, kitara ja taustalaulu
Ville Palin, kitara ja koskettimet
Antti Roslander, koskettimet
Lotta Hirvilammi, huilu
Johanna Rahja, viulu
Veikko Kauppinen, sello
Kalevi Kärkinen, kontrabasso
Pekka Peltola,
haitari ja koskettimet
Esko Lastikka, basuuna
Petri Jämsä, trumpetti
Severi Hietala, tenorisaksofoni


 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot