Oulaisissa on todettu 23.-25.1. kaksi uutta koronavirustartuntaa. Nämä tartunnat eivät ole aiheuttaneet joukkoaltistumisia, kerrotaan Oulaisten kaupungilta. Uudet koronavirustartunnat ovat jatkoa aiemmin uutisoidulle tartuntaketjulle.


Kokkailu oli syksyllä 2020 järjestetyn Koululaiskyselyn yksi toivotuimmista harrastuksista Oulaisten nuorten keskuudessa.

Oulaisten kaupunki on saanut 44 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusta harrastamisen Suomen mallin pilottihankkeen toteuttamiseen, kerrotaan Oulaisten kaupungin tiedotteessa. Hankkeen päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle maksuton ja mieluisa harrastus koulupäivän yhteyteen.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät on antanut kunniamaininnan Oulaisten Yrittäjille erinomaisesta toiminnasta yrittäjien ja yrittämisen eteen poikkeusvuonna 2020. Samoilla perusteilla kunniamaininnan sai myös Pudasjärven Yrittäjät.

Oulaisten ja lähialueen asukkaiden kannattaa pyytää lähetettä Oulaskankaalle, jos maha- tai suolistovaivat ovat jatkuneet pitkään. Kuva: Tiina M./OYS Valokuvaus

 

Mahavaivoista kärsivien ei tarvitse lähteä hoidon perässä merta edemmäs kalaan, sillä Oulaskankaalla on käynnistynyt vuoden alusta gastrokirurgian poliklinikka eli maha- ja suolistoalueen vaivoista kärsiville potilaille tarkoitettu lähetepoliklinikka.

Moni oulaistelainen on tottunut hankkimaan joulukuusensa Pekka Saaren pihasta.

 

Pekka Saaren joulu ei tuntuisi miltään, jos hän ei saisi myydä joulukuusia ihmisille.

Jari Lahtinen lastenlastensa kanssa viime kesänä.

 

Oulaisten seurakunnan kirkkoherranakin toiminut Jari Lahtinen muutti Kanadan Thunder Bayhyn 20 vuotta sitten.

Oulaisten Petäjäskoskella syntynyt Eevasisko Mehtätalo valmistui Oulun yliopistosta filosofian maisteriksi ja Master of Science:ksi Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnasta. Tämän lisäksi hän hankki todistuksen saksalaisesta Ulmin yliopistosta. Kuva: Eevasisko Mehtätalo

 

Eipä olisi Eevasisko Mehtätalo uskonut vielä 2018 saksalaisen Ulmin yliopistossa vaihto-oppilaana ollessaan, että parin vuoden päästä maailma on muuttunut aivan täysin, eikä ulkomaille opiskelemaan lähteminen ole enää mikään itsestäänselvyys.

Kaiken pitäisi olla valmista ylihuomenna 18.12. Vihannin uudessa monitoimikoulussa.

 

Kiire kuuluu yhtenäiskoulualueen rehtorin Kari Laurilan äänessä. Meneillään ovat viimeiset päivät ennen joululomaa ja tekemistä riittää vielä yhtä sun toista. Yksi mielenpäällä oleva asia, tosin mieluisa sellainen, on Vihannin uuden monitoimi-koulukeskuksen valmistuminen. 18.12. on päivä, jolloin uusi rakennus on tarkoitus ottaa vastaan. Ennen sitä ovat vihantilaiset koululaiset ja opettajat joutuneet tekemään koulutyötä osin vanhoissa sisäongelmista kärsivissä koulutiloissa ja osin väistötiloissa. Ei siis ihme, että viimeiset kolme vuotta saavat rehtorinkin hieman huokailemaan.

No niinhän siinä kävi. Ei löytynyt budjettiin määrärahaa vanhuksille tarkoitettujen tehostetun palveluasumisen lisätilojen suunnitteluun. Suurin osa valtuutetuista taisi kuitenkin olla tietoisia siitä, että tehostetun palveluasumisen paikat eivät tällä hetkelläkään riitä, puhumattakaan tulevaisuuden tuomasta palvelutarpeen kasvavasta paineesta.

Onneksi ollaan täälä maalla, niin saahaan ellää niinku ihimiset. Sääliksi käy urpaaneja, Tukholmalaisia ja vaikka Helsinkiläisiä. Koko ajanhan ne vaan haluais pois kotuansa? Kyllä pittää vältellä sosijaalia ja materijaalia. Sielä ne tauvit jyllää, nii.
Leivokko nää torttuja? Ihanko voitaikinasta pistelet? Kaupanko vai ihtekkö teet? Jaaha. Rapsahtellee se lehtitaikina vaan murusina pöyvälle ku erehtyy suutaan näyttään. Joo, se on se ruoka. Kova juttuhan se on, jouluna.

Entinen Ylen politiikantoimittaja Jyri Rantala vaihtoi puolitoista vuotta sitten toimittajan työn Suojelupoliisin esikuntapäällikön virkaan.

 

Monet politiikkaa seuraavat muistavat Jyri Rantalan Ylen uutislähetyksistä. Entinen oulaistelainen ehtikin työskennellä Yleisradiossa 20 vuotta ennen siirtymistään Suojelupoliisin esikuntapäällikön virkaan. Rantala toteaa toimittajan työn olevan maailman hienoin ammatti, jota hän kaipailee aika ajoin.
”Tosin ei enää yhtä paljon kuin silloin heti ammatinvaihdoksen jälkeen”, tunnustaa Jyri Rantala.

Saa. Laki on melko yksiselitteinen silloin, kun puhutaan täysi-ikäisen ihmisen katoamisesta. Ihminen voi ottaa tavaransa ja kadota kuin tuhka tuuleen eikä siinä ole mitään väärää. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, etteikö ihmisen valinta kadota vapaaehtoisesti olisi todella ärsyttävää.

U15 joukkueen kokoonpano, maalivahdit Tomas Hannus (Oulainen) ja Aatu Myllykangas (Ylivieska). Kenttäpelaajat: Tuukka Kalliokoski, Jere Pahkala, Aatos Äijälä, Arttu Sipilä, Kankaanpää Mico, Samuli Salow, Santeri Karihtala, Aatu Honkimaa, Jiri Takalo, Joona Törmäkangas, Nuutti Korkiakoski (Oulainen), Jiri Marjakangas, Sebastian Vähätiitto, Eetu Malkamäki, Niklas Nurmi (Ylivieska), Juho Riuttanen, Jalo Riuttanen (Haapavesi), Sakari Markkanen (Kalajoki),Eeli Kaarlela (Nivala). Toimihenkilöt: vastuuvalmentaja Kari Kankaanpää, maalivahtivalmentaja Marko Hannus, joukkueenjohtaja Arto Takalo, huoltajat Matti Kalliokoski ja Tomi Myllykangas.

 

Cobrien U15 jääkiekkojoukkue pelasi syyskaudella 2020 AAA-sarjaa pohjoisessa lohkossa. Lohkoja sarjassa oli yhteensä neljä. Cobrien kanssa samaa lohkoa pelasivat Kärpät musta, Kärpät valkoinen ja Kärpät keltainen Oulusta, S-Kiekko Seinäjoelta, Hermes Kokkolasta, RoKi Rovaniemeltä, sekä Vaasan Sport. Cobrien sijoitus lohkossa oli neljäs, mikä mahdollisti paikan ylialueelliseen jatkosarjaan kevätkaudelle 2021. Se on U15 ikäluokan korkein mahdollinen sarjataso.

Leila Saari on rakentanut pienoistonttukylän joka joulu jo vuodesta 1999

 

Vastasatanut lumivaippa verhosi maan ja suureen pihakuuseen ripustetut jouluvalot loivat lämmintä tunnelmaa pimeään talvi-iltaan. Leila ja Heikki Saaren hyvin hoidettu ja kodikas pihapiiri Petäjäskoskella on valmistautunut joulun tunnelmaan.

Susikannat ovat kasvaneet Oulaisissa ja lähialueilla merkittävästi. Kuvan susi ei liity tapaukseen.

 

Oulaisten kaupunki esittää susien kannanhoidollisen metsästämisen mahdollistamista nykyistä helpommin.

OP Suomenselän toimitusjohtaja Timo Suhonen ja OP Oulaisten toimitusjohtaja Mika Korkia-aho ovat yhdistämässä voimansa ensi vuonna. 

 

OP Oulainen ja OP Suomenselkä suunnittelevat yhdistymistä. Selvitys yhdistymisestä on nyt käynnistynyt ja lopullisen päätöksen yhdistymisestä tekevät OP Oulaisten ja OP Suomenselän edustajistojen kokoukset aikaisintaan keväällä 2021. Uusi pankki voisi aloittaa toimintansa ensi vuoden lokakuussa.

 

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymässä (Jedu) jatketaan etäopiskelua Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositusten mukaisesti tammikuun loppuun saakka.

Annikki Hannus on yksi ikäihmisistä, joka tarvitsee apua lumitöiden teossa. Arkistokuva

 

Oulaisten kaupunki on päättänyt tarjota 100 euron arvoisen ”lumisetelin” ikäihmisten lumitöiden helpottamiseen.

Työ kuin työ, se onnistuu Seija Mäyrältä. Siivoamisesta on kuitenkin muotoutunut hänelle päätyö reilun 20 vuoden aikana.

 

Oulaisten seurakunnalla on työntekijöitä, jotka eivät ole niin paljon esillä, mutta joiden työpanosta ilman seurakunta ei tulisi toimeen. Yksi heistä on yli 20 vuotta seurakunnalla palvellut Seija Mäyrä. Hänen virallinen tittelinsä on siivooja-hautausmaatyöntekijä, mutta oikeasti hänen tehtäväkenttänsä on hyvin laaja.

Merijärven valtuusto käsitteli eilen ensi vuoden budjettia. Menojen lisäyksiä on luvassa.

 

Kunnanvaltuusto käsitteli eilen illalla ensi vuoden talousarviota. Talousarvio on laadittu tulorahoituksen osalta 22,50 prosentin tuloveron mukaan.

Katselen ulos keittiön ikkunasta. Pihapihlajan lintulaudalla käy kova kuhina. Talitintit, varpuset ja punatulkut syövät kilpaa auringonkukansiemeniä. Hetken päästä paikalle tepastelee fasaanikukko, ylväänä kuten aina. Se poimii nokkaansa lintulaudalta alas tippuneet jyväset. Vaimoa tai vaimoja kukolla ei näytä olevan mukanaan. Ovat varmaan jääneet kotiin tekemään omia askareitaan ja odottavat nyt, että milloin isäntä tuo heillekin syötävää.

Oulaisissa ryöstettiin sunnuntaina iltapäivällä kaupan kassasta rahaa teräaseella uhkaamalla.

Poliisi pääsi epäillyn tekijän jäljille nopeasti ja hänet saatiin kiinni. Poliisi sai takavarikoitua ryöstösaaliin tekijän hallusta.

Teosta epäilty keski-ikäinen mies vietiin kiinniotettuna poliisin tiloihin. Poliisi tutkii tapahtunutta tässä vaiheessa ryöstönä.

Kansanedustaja Katja Hänninen pääsi vihdoin maanantaina hyvin ansaitulle joululomalle.

 

Oulaisista Raaheen 90-luvun alussa muuttanut ja myöhemmin kansanedustajaksi noussut Katja Hänninen halusi valtakunnan politiikkaan mukaan, koska halusi sinne tavallisen ihmisen näkökulman.

Lautakuntien ja muiden luottamuspaikkojen valinnassa pitää olla lain mukaan tasa-arvoinen 40 prosentin mies/nais suhteella. Onko tämä tasa-arvoa, että pakotetaan osa menemään paikoille, joihin ei ole yhtään kiinnostusta ja halua, vaan kun on istumapaikka varattu, jotta lain määrittämä 40 prosentin suhde tulee toteutettua?

Lisää artikkeleita...

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot