SQC Oy:n sisarusten Heidi Ilmosen (vas.) ja Marjut Jokelan osaaminen täydentää toisiaan. Ilmosella on pitkä kokemus teollisuuden laatu- ja ympäristöjohtamisesta. Jokelan vahvuutena on monipuolinen kokemus sosiaali- ja terveysalalta.

 

Oulaisten uusin yritys on toimitilat Yrityskiihdyttämö Voltista käyttöönsä saanut SQC Oy. Vuonna 2014 toimintansa aloittanut yritys tarjoaa laatu-, turvallisuus- sekä ympäristökonsultointeja ja –koulutuksia pienille ja keskisuurille yrityksille.

Yrityksen omistajat ovat sisarukset Heidi Ilmonen ja Marjut Jokela. Ilmonen asuu Lahdessa, mutta kertoo viettävänsä puolet ajastaan Pohjois-Pohjanmaalla. Jokelalla on toinenkin yritys, perhekoti Koiramäki Reisjärvellä.

 

He päätyivät yritystiloihin Oulaisiin Ylivieskan Seutukunnan kautta. ”Olemme tarjonneet palveluitamme seutukunnalle ja lisäksi olemme olleet mukana Oulun ammattikorkeakoulun SoteY Boost –hankkeen eri tilaisuuksissa.”, sisarukset taustoittavat yhteyksiään Oulaisiin.

Näkyvyys ja verkostoitumismahdollisuus houkutteli yrittäjiä siirtämään toimintansa kotikonttorista Yrityskiihdyttämö Volttiin.


SQC:n eli Salus Qualitas Consulting Oy:n pääartikkeli on pk-yrityksille suunnattu sähköinen toimintajärjestelmä.

”Se on kevyt laadunhallintaväline sosiaali- ja terveysalan yrityksille, mutta räätälöitävissä myös muiden yritysten tarpeisiin”, Jokela kertoo. Hän on taustoiltaan sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri. Ilmosen vahvuudet taas ovat teollisuudessa, jonka parissa hän on työskennellyt laatu- ja ympäristöjohtajana.


Toimintajärjestelmä on rakennettu modulaariseksi, eli se sisältää eri osa-alueita esimerkiksi kalenterit, avoimet tehtävät, dokumenttien hallinnan, lakitietokannan, laskutuksen, asiakasrekisterin sekä työvuorosuunnitelman. Jokelan mukaan kehitystyötä on ohjannut ajatus sosiaali-ja terveysalan avoimuudesta ja asiakaslähtöisyydestä.

”Raportointi on tässä oma uniikkijuttunsa. Siinä on neljä eri tahoa: asiakas itse, yritys, sosiaalitoimi ja valvova viranomainen”, Jokela sanoo.
Ilmonen lisää, että järjestelmä on luotu monipuoliseksi, jotta yrityksen ei tarvitse ostaa monta erillistä sähköistä järjestelmää.


Lisäksi SQC myy seuranta- ja paikannuslaitteita, jotka ovat paranneltuja versioita turvapuhelimista.

Laitteissa on mm. kiihtyvyysanturi, joka reagoi henkilön kaatumiseen. SQC:n kautta saa myös työhyvinvointikoulutuksia, sillä Jokela on erikoistunut mindfulness-kouluttaja. Ilmonen taas kouluttaa yrityksiä laatujärjestelmiin ja tekee ulkoisia auditointeja.

 


SQC Oy:n sisarusten Heidi Ilmosen (vas.) ja Marjut Jokelan osaaminen täydentää toisiaan. Ilmosella on pitkä kokemus teollisuuden laatu- ja ympäristöjohtamisesta. Jokelan vahvuutena on monipuolinen kokemus sosiaali- ja terveysalalta.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot