Kun Keskolta tarjottiin meille tätä paikkaa, päätimme heti lähteä kertovat Jaana Mäkinen ja Miku Siljander.

 

 

Oulaisten K-Supermarketin uudet kauppiaat ovat Miku Siljander ja Jaana Mäkinen.

He siirtyvät kauppiaiksi helmikuun alussa Kannuksen K-Market Herkusta.

34-vuotias Siljander ja 29-vuotias Mäkinen ovat molemmat lähtöisin Oulaisista. He ovat toimineet K-kauppiaina viisi vuotta, ensin K-marketissa Toholammilla kaksi ja puoli vuotta ja sitten Kannuksessa yhtä pitkään. ”Kun Keskolta tarjottiin meille tätä paikkaa, päätimme heti lähteä.

Olemme vielä aika nuoria ja halusimme päästä uralla eteenpäin. Oulaisiin tulemme jäädäksemme. Meille tämä on hyvä kotiinpaluun teema, kun pääsemme rakentamaan omaa yritystä asiakkaiden ehdolla”, Siljander sanoo. 

 

Siljander ja Mäkinen korostavat, että haluavat kehittää kauppaa asiakaslähtöisesti ja toivovatkin asiakkailta palautetta valikoiman uudistamiseksi. ”Valikoima laajentuu ja uudistuu tuoretuotteet edellä. Pieniä kalusteuudistuksia ja ilmeen freesausta tulee myös.”


Valikoimaan tulee tarjolle alkuun ainakin lisää luomua, lähiruokaa ja eettisiä tuotteita.

Hyllyille ilmestyy esimerkiksi Puhdistamon superfoodit, jotka ovat puhtaita luonnontuotteita ja iso trendi nykymediassa. Nuori kauppiaspari sanoo ottavansa tosissaan K-kauppojen sloganin: K, jotta kaupassa olisi kiva käydä. ”Tätä tavoitellaan.

Pyrimme olemaan alueen paras ja palvelevin ruokakauppa ja asiakaspalvelu nostetaan tärkeäksi teemaksi. Ihmisten pitäisi tottua siihen, että kaupassa käynti on mukavaa. Sieltä saa ruokaideoita ja –ajatuksia eikä se ole vain pakkopullaa.”


Kauppiaat tunnustavat, että ruoka on kummankin sydäntä lähellä. Vaikka Miku on ammatiltaan kokki, on Jaanasta kehkeytynyt todellinen kotikokki. ”Kala on meidän molempien suurin herkku. Toivomme, että omista ideoista löytyy ajatuksia myös kalatarjontaan.”


Kauppiaspari odottaa innolla pääsevänsä työskentelemään henkilökunnan kanssa yhteistyössä. Kaikki 17 työntekijää siirtyvät uuden kauppiasparin alaisuuteen vanhoina työntekijöinä. Siljander ja Mäkinen povaavat, että helmikuusta tulee heille todella kiireinen. He ovat lupautuneet toimimaan kauppiaina myös Kannuksessa niin kauan, kunnes Herkussa aloittaa uusi kauppias.

Häntä ei toistaiseksi ole vielä löytynyt.
Siljander on ammatiltaan suurtalouskokki, joka on suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon, Keskon kauppiasvalmennuksen sekä suuryksikkökoulutuksen. Mäkinen on opiskellut restonomiksi Mikkelin ammattikorkeakoulussa.

Kauppiaspariskunta asuu Ylivieskan Hollihakaan pari vuotta sitten rakentamassaan omakotitalossa.


K-Supermarket Oulaisten nykyinen kauppias Teemu Martikainen kiittää asiakkaita kuluneista neljästä vuodesta ja onnittelee aloittavia kauppiaita. Hän ei jatka K-kauppiaana, vaan käynnistää muuta yritystoimintaa asuinpaikkakunnallaan Oulussa.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot