Huskit vei kauden ensimmäisen paikallisen

Cobrien ja Huskien välisestä kauden ensimmäisestä kohtaamisesta ei tunnetta puuttunut. Laidat rytisivät ja maaliverkko voi kummassakin päässä. Kuva: Tommi Heikkilä

Miesten III-divisioona alkoi Cobrien osalta lauantaina kotiottelulla. Vieraaksi saapui HaU Huskit Haapavedeltä. Naapuri oli vielä tällä kertaa oulaistelaisia etevämpi maalinteossa lukemin 5-3.

Avauserää oli pelattu vajaa neljä minuuttia, kun Cobrien kapteeni Lauri Pihlajaharju huudatti kotiyleisöä taituroimalla ottelun avausmaalin Juho Epäilyksen syötöstä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jari Mäyrä teki Cobrille toisen maalin Konsta Nikulan syötöstä. Tälle kaudelle Mäyrä on vaihtanut roolin maalivahdista kenttäpelaajaksi. Vielä toissa kaudella hän pelasi JHT:n kokoonpanossa Suomi-sarjaa maalivahtina, mutta joutui jättämään veskarinhommat lopullisesti nivusvaivojen vuoksi. Myös Huskit onnistuivat kertaalleen maalaamaan ensimmäisessä erässä. Cobrat pelasivat erän loppupuolella ylivoimaa, mutta puolustuksen uinahtamisen vuoksi Rasmus Tähtelä sai riistettyä kiekon ja teki läpiajosta lukemiksi 2-1.

Toisessa erässä Cobrien viimeistely ontui, mutta toimi vierasjoukkueella sitäkin paremmin. Juho Roininen tasoitti pelin ajassa 23.16. Tämän jälkeen Pasi Haukipuro vei Huskit 2-3 johtoon. Edelleen erän puolivälin kieppeillä Marko Viitasalo onnistui kahteen kertaan. Tässä vaiheessa Cobrat katsoivat parhaaksi vaihtaa maalivahtia, ja Elias Kyrölä luovutti torjuntavastuun Tuukka Roiniselle. Toisessa erässä ei enempää maaleja syntynytkään.

Kolmannen erän alussa Lauri Pihlajaharju nostatti kotiyleisön toiveita kaventamalla pelin lukemiin 3-5. Syötön antoi Juho Viitanen. Cobrilla oli erässä vielä lukuisia paikkoja, mutta Huskien Mikko-Pekka Haarala oli ohittamaton loppuerän ajan, vaikka Cobrat pelasivat kaksi viimeistä peliminuuttia kuudella kenttäpelaajalla ja järjestivät näyttävän pommituksen kohti vierasjoukkueen maalia.

Cobrien Kyrölä torjui ottelussa 18 kertaa ja Tuukka Roiniselle torjuntoja kertyi 32. Huskivahti Mikko-Pekka Haaralalle merkittiin 37 torjuntaa. Cobrista pelaajapalkinnon pokkasi Tuukka Roininen ja Huskeista Marko Viitasalo. Katsojia ottelussa oli 210.